Dingen die me op het moment van posten bezigen.

Simpele oplossing voor een groot probleem (IMHO)

Door ScytheNL op maandag 25 januari 2010 12:51 - Reacties (27)
Categorie: Random items, Views: 8.542

We hebben het allemaal vaak zat gezien op de televee of internet; Massieve bosbranden of een nog massievere orkaan/typhoon/whatever.

Naar mijn mening valt het redelijk simpel op te lossen alhoewel ik eerlijk moet vermelden dat het gebruik van de oplossing neven effecten kan hebben waar ik geen zicht op heb of kan hebben door de hoge mate van specialisme die het gebied met zich mee brengt.

Oplossing voor bosbrand; Drop a bomb on it.

De technologie bestaat om een bom te maken die een immense schokgolf veroorzaakt, waardoor het vuur uitgeblazen word/afgesneden word van zuurstof voor een korte maar voldoende tijd. Kijk bijvoorbeeld naar de MOAB of FOAB. Puntje van ontwikkeling is dus een bom te maken die geen vuur veroorzaakt door de explosie zelf. Variabele yield zou handig zijn. Lijkt mij goedkoper dan dat hele op en neer gevlieg met blusstoffen als water en de landelijke brandweermachten dag en nacht bezig laten zijn.

Oplossing voor een orkaan; Drop a bomb in it.

Een orkaan of iets van dezelfde strekking werkt via het principe van warm en koude lucht die in een ciclus van stijging en daling zit met een rotatie in de luchtstroom. Gooi wederom een bom erin die een gigantische schokgolf veroorzaakt en als gevolg daarvan de luchtstroom en alle bijbehorende eigenschappen verstoort en verspreid. Natuurlijk wel boven zee. Puntje van ontwikkeling zou zijn om te zien wat het neveneffect zou kunnen zijn van de plotselinge drukverandering en het verstoren van zoiets krachtigs als de natuur in volle glorie. Wederom goedkoper in uitvoering dan de miljoenen en miljarden schades die aan land worden geleden.

Nog een simpele oplossing voor een groot probleem;

Piraterij op schepen langs de afrikaanse/somalische kust.

Mount a couple .50 cals of een Bofors MK110 ofzo.

Schrijf een wereldwijd mandaat uit dat schepen in die regio, die benaderd worden door ongeidentificeerde boten/schepen, na verschillende waarschuwingen die schepen onder vuur mogen nemen. Goedkoper in uitvoering dan iedere keer een paar honderd millioen dollar aan losgeld te betalen waardoor de piraten alleen maar beter bewapend worden en het op pad sturen van verschillende marine fregatten die toch niet op tijd zijn als ze uberhaubt al in de buurt zijn. Puntje van ontwikkeling; De in acht te nemen regelementen met betrekking tot het onder vuur nemen van boten/schepen. Lijkt me lullig als ze een vissersbootje doorzeven en er blijken 10 kinderen op te hebben gezeten die gewoon aan het vissen waren.

Rijmelijm rook aan thijm, zag zoete appels vallen in het geheim.

Door ScytheNL op dinsdag 8 december 2009 13:19 - Reacties (22)
Categorie: Random items, Views: 5.319

Naar aanleiding van een 1ste post blog eerder deze week en een aantal opvolgende reacties met bijbehorende discussies (myself included), kreeg ik het op m'n heupen met rijmelaardij en Haiku's. En nee ik heb niets gedaan met Sint Nicolaas zijn feestje so endulge me..

Vandaar even iets positiefs doen met die "state of mind":

Tweakers Tweakers al zijn ze nog zo blij,
Maak een tweakblog en ze zijn er als de kippen bij.
Kritiekje hier positiefje daar,
misschien hebben sommigen nog niet echt veel lichaamshaar.
Al met al blijven we toch positief hopen op een beter leven,
en mogen we op basis van de kritiek iets moois gaan beleven.
Een parel van een blogje in de tracker tevoorschijn komend,
heet van de pers en nog licht stomend.
Iedereen blij en tot euforisch aan toe,
je vraagt je misschien af wat ik hier nu doe.
Een beetje sfeer en een vleugje romantiek gevraagd,
wie oh wie voelt zich uitgedaagd?
Een blog vol persoonlijke verhalen gedreven,
waar verhalen van monsters en engelen in onze gedachten verbleven.
Die goeie oude tijd is al denkend hieraan langzaam verdwenen,
een toast opdat wij haar wederom zien verschijnen sterk lopend op twee benen.
De schoonheid en pracht van die ene droom,
de vinger op de zere plek is waar ik niet van schroom.
Snel doe ik nu een verzoek tot meer van deze vreugd,
een gedicht of rijm van hoger niveau, doet mij en misschien anderen zeer veel deugd.

De zon komt langzaam
Schijnend over heuvels zacht
Een konijntje slaapt

http://codecaster.nl/got/rmb/star1.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star2.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star3.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star4.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/star5.gifhttp://codecaster.nl/got/rmb/stats.gif

Met dank aan CodeCaster voor het rating systeem.
Wie durft er een uitspraak over de uiteindelijke rating te doen? Tijdstip van meting om 11 uur vanavond.

Global warming. M'n voeten blijven aan het asfalt plakken....

Door ScytheNL op vrijdag 7 augustus 2009 09:29 - Reacties (19)
Categorie: Random items, Views: 4.883

Eigenlijk is deze hele discussie onvoerbaar.

Je kunt honderden bronnen vinden die zeggen dat het hockeystick model gewoon een stukje wc papier behoort te zijn en dat het afgelopen decenium de temperatuur niet meer gestegen is terwijl de uitstoot van zogenaamde greenhouse gasses nog steeds aan het klimmen is. etc.etc.

Je kunt ook honderden bronnen vinden die natuurlijk claimen te hebben bewezen dat we over 3 jaar allemaal als gebakken kippetjes aan een carrousel rond draaien en dat dat dan het einde is van ons mooie planeetje.

Zoek voor de gein maar eens op youtube of google naar beide kanten van het verhaal en je zult zien dat beide kampen gewoon ijzersterke wetenschappelijke argumenten hebben.

Mijn visie?
Er gaan miljarden en miljarden om in de "green industry". Er zijn miljoenen en miljoenen gestoken in campagnes van de overheid en wat dan ook niet. Er is verschrikkelijk veel moeite gedaan om een algemeen concensus te bereiken dat onze planeet een doemscenario rijker is geworden en dat we er alles aan moeten doen om het te kunnen voorkomen. Helaas merk ik er zelf weinig van dat de wereld aan het opwarmen is aangzien ik normaliter altijd met mijn verjaardag (midden Juli) buiten in het zonnetje kon zitten en ca. de afgelopen 5 jaar is dat gereduceerd tot of onder een tent of naar binnen want het is koud/regent snoeihard. Zo warm wordt het in mijn wereldje dus in ieder geval niet.

Feit is dat er misschien indicatie is geweest dat er grote ophande zijnde veranderingen in temperatuur zouden komen. Mij dunkt dat iedereen gewoon door is geslagen en dat het allemaal wel mee valt. Punt is alleen dat er nu bedragen in maatregelen e.d. zijn gestopt dat bedrijven en overheden gewoon niet meer kunnen zeggen dat ze fout zaten en dat het helemaal niet zo hard gaat. Phoeeee de regeringscrisissen die dan uit gaan breken...Er is gewoon nog zo verschrikkelijk veel wat we niet van onze planeet af weten dat het nutteloos is om te pretenderen dat we dat wel doen. Helaas is het stickertje wetenschapper en regeringsbeamtenaar van dusdanige invloed bij een dusdanige bevolkingsgroep dat ze kunnen doen en laten wat ze willen. Al zou 80% van de wetenschappelijke onderzoeken ernaar wijzen dat global warming een overtrokken geldverslindend verzinsel is, dan nog worden er 10x zoveel (van veelal dezelfde schrijvers) verhalen de wereld is geschoten over hoe warm het wel niet word en dat we er nu wat aan moeten doen, ondersteund door regeringen en megacorporaties.

Als slot wil ik even zeggen dat voorkomen beter is dan genezen en dat het onderhouden en beschermen van onszelf en onze planneet natuurlijk van immens belang is. Het gaat alleen zo vaak gepaard met leugens en corruptie dat het niet meer leuk is. Een tikkeltje minder geouwehoer en een tikkeltje minder geldverslinding in biljarden kostende oplossingen die alleen bestaansrecht hebben door extensief gelobby door de bedenkers ervan zodat zij over de rug van goede intenties multimiljardair kunnen zijn.

Zorgen voor onze planeet en daarmee onze toekomst is prima, maar doe maar normaal want dan doe je al gek genoeg.