Aanschouwingen via het magische kastje die positief of negatief een effect op mij hebben bewerkstelligt.

Verzuring van de wereld die door blijft draaien

Door ScytheNL op donderdag 10 december 2009 09:45 - Reacties (23)
Categorie: Tv Gezever, Views: 5.945

Na, sinds enig verleden tijd, weer eensch DWDD te hebben aanschouwd, een nieuwe Haiku op basis van een item wat ik daar zag:

Oude schoonheid blad.
Waarom zou het niet kunnen?
Vriend is necrofiel.

Voor wie het nog niet in de gaten had of gewoon niet wist waar het over gaat;
DWDD had Theo Maassen als tafel"heer" en als laatste gast Patricia Paay wiens "wonderschone", maar toch al verouderende lichaam vandaag in de Playboy te vinden is.
Het zal mij niet kunnen boeien of dat ze nou 30 of 60 is want ernaar gaan kijken doe ik toch niet maar Theo moest weer eens zo nodig voor wat opschudding zorgen.
Imho is Theo een beetje aan het afzwakken en moet zo nodig de meest vreemde opmerkingen gaan maken om zichzelf weer een beetje in de picture te zetten.
Een beetje Theo ala verzuurde Youp van't Hek. Meneer had zo zijn grappige momenten en is misschien getroffen door een comedyblock maar zoals hij gisteravond zijn kunst probeerde te bezigen was voor mij een dikke faal...Dat Patricia Paay zonodig (zoals Nico Dijkshoorn al zo eloquent bracht) de bejaarden dezer land terug in contact moet brengen met hun liefdesknuppel, is in mijn optiek nou ook niet echt iets om over naar huis te schrijven maar dat valt dan nog enigsinds te respecteren.

Voor wie dus niet weet waar het over gaat; Op de Dumpert is de clip kudotopper dus daar kunt u zich alsnog wijzer laten worden.

Wederom een Haiku'tje om te eindigen.

De wereld draait door
Patricia en Theo
Houdbaarheid vergaan

Maagdelijkheid verdwenen, ik voel me enigsinds...teleurgesteld

Door ScytheNL op dinsdag 24 november 2009 19:26 - Reacties (19)
Categorie: Tv Gezever, Views: 8.445

Het was 10 November toen ik het voor het eerst deed. Vol verwachting als ik was raakte ik opgewonden door die eerste aanschouwing van al het schoons wat er op mijn netvlies werd gebrand. De dagen daarna deed ik het vaker en vaker en ik raakte steeds meer apatisch voor iets wat eens zo mooi was..Het schone ging er vanaf en het werd een dagelijkse routine waar geen spanning meer aan zat.

Nu is het afgelopen met de pret. De schoonheid die het eens was had plaats gemaakt voor iets wat ik bijna walging kon noemen. Ik heb de eerste herinneringen er nog eens op nageslagen en mijn verwachtingen die gewaarwording werden zijn vervangen...vervangen door iets wat ik niet juist kan benamen. Misschien is het wel walging, misschien wel levenloosheid, apatie, of gewoon deel van de cyclus van hoe dingen in het leven gaan?


Na deze ervaringen kan ik eerlijk en oprecht zeggen;

Waarom zou je in hemelsnaam een abbonement nemen op het Film 1 (etc) kanaal bij Ziggo of welke andere aanbieder dan ook?!?!?

Niets anders dan dagen lang dezelfde films! In 2 weken tijd heb ik The incredible Hulk 7 keer voorbij zien komen, Iron Man 3 keer, The Dark Knight 5 keer en daarnaast ook nog eens tientallen en tientallen zogenaamde "Indi Films". Wat een baggerzooi is dat zeg en dat dat voor 10 of 15 euro in de maand extra? Je bent haast nog beter af om een paar films te huren of ja, voor sommige mensen, te downloaden...

Eens iets positiefs...

Door ScytheNL op woensdag 14 oktober 2009 18:47 - Reacties (18)
Categorie: Tv Gezever, Views: 3.955

HAHAHAHAHA! Net goed. Zouden ze vaker moeten doen!

Een geheel elftal zit vast. Op 1 na allemaal minderjarig wat zegt dat ze toch wel in de leeftijd van ca 15-18 jaar zitten? Ze zijn gearresteerd omdat ze tijdens een "quote van een trainer oid: uit de hand gelopen voetbal wedstrijd" iemand van de tegenpartij geschopt zouden hebben. Deze zou zou hard of vaak geschopt zijn dat hij in het ziekenhuis opgenomen moest worden. Thuis is hij echter al wel en heeft geen blijvende schade opgelopen.

De voettrappertjes zitten nu al iets van 4 dagen vast omdat ze de lippen stijf op elkaar zouden houden over wie nou getrapt en geschopt heeft en ik zeg DOEN! Hou ze maar lekker net zo lang vast tot er eentje breekt. Ze waren volgens de politie totaal niet onder de indruk van het voorval en van de arrestatie maar "quote van de verslaggever: Het lachen was ze nu toch wel al vergaan."

Veel huilende kinderen, lang in de cel zitten en weinig tot geen ouder bezoek vanwege bepaalde omstandigheden op het politiebureau is het gebeuren waarover nu door de ouders en voetbalclub schande word gesproken. Nou voed je kind dan maar eens goed op en praat niet alles goed gvd! Als ik zelf zoiets had geflikt was ik door m'n eigen moeder nog wel even lens getrapt (bij wijze van dan he) om te laten zien dat het niet oke is.
Die voetbalclub moet ook eens flink doorgelicht worden als het bestuur niet snapt dat zoiets gewoon niet zou moeten kunnen en dat die koters maar lekker op hun eigen blaren moeten blijven zitten.

Klaarblijkelijk zitten de jongens toch al in de leeftijd dat ze graag hun vriendjes na doen en elkaar proberen te overtreffen met "kijk eens hoe stoer ik ben", dus pak ze maar hard aan voordat het dadelijk nog grotere crimineeltjes worden. En voed die ouders dan ook meteen ff op dat ze nog eens aan die kutkoters duidelijk maken dat ze het lekker aan hun zelf te danken hebben dat ze vast zitten.

Punt.

De tv alweer onder de loep. DWDD deze keer

Door ScytheNL op dinsdag 6 oktober 2009 12:40 - Reacties (13)
Categorie: Tv Gezever, Views: 5.752

Wat irriteer ik me mateloos aan die Mathijs van Nieuwkerk met z'n zogenoemde "omhoogneuk flaporen".

LAAT GVD MENSEN EENS EEN KEER ANTWOORD GEVEN OP JE VRAAG ZONDER TE ONDERBREKEN. Caps lock is cruise control for cool en al dat soort dingen.

Wat hoort die vent zichzelf toch graag praten en wat is dat toch een slechte interviewer. Tuurlijk moeten bepaalde vragen binnen een bepaalde tijd gesteld zijn maar kom op!

Exemplarisch voorbeeld is van gisteravond; Een partijlid van de PVV. Matthijs stelt een vraag, partijlid wilt antwoord geven door een annekdote te gebruiken, Matthijs onderbreekt en vraagt de vraag nog een keer, partijlid wilt nogmaals duidelijk antwoord geven op de vraag d.m.v. een annekdote die zijn standpunt duidelijk maakt en Matthijs onderbreekt nog meerdere malen. (Ik ben zelf ook geen PVV aanhanger maar daarentegen ben ik totaal niet politiek actief)

Dat hij zijn afkeer tegen de PVV in veel gevallen niet onder stoelen of banken steekt is tot daar aan toe maar geef die vent in ieder geval kans om zijn standpunt duidelijk te maken i.p.v. maar jezelf vooral te willen profileren als niet aanhanger.

Nog een voorbeeld was dat hij veelal zijn mening over de titels van Tinneke Schouten's voorstellingen loopt te spuien terwijl zij voornamelijk antwoord probeert te geven op waarom ze voor de "droge en melige benamingen" kiest zoals "Lach Vegas" en "Lol Inclusive". Droog? Ja. kom er maar eens op zeg ik aan de andere kant.

In de tijd dat het programma al op tv is heeft het een grote kuip met kijkers achter zich geschaard maar van een prima "aan tafel met" i.c.m. nieuwsigheden (nieuw woord? Bij deze dan) is het langzaam aan veranderd in Matthijs van Nieuwkerk op tv met iemand die voor jandoedel erbij zit. Vanavond een paar nieuwe gasten die vragen krijgen voorgeschoteld en waarbij je na het interview nog steeds geen idee hebt wat nou eigenlijk de antwoorden waren van de gast zelf.

Verschrikkelijke kwal is dat geworden zeg..

Reclames op tv...in het bijzonder voor cosmetica.

Door ScytheNL op donderdag 6 augustus 2009 12:28 - Reacties (19)
Categorie: Tv Gezever, Views: 5.872

GAH! Alweer eentje!

Terwijl ik tv aan het kijken ben (NCIS, damn those re-runs) komt er weer zo'n cosmetica reclame voorbij. Een mooie toevoeging aan de 3 die ervoor al voorbij zijn gekomen. Langzaam voel ik mijn tenen steeds verder krommen tot de pezen en gewrichten op hun absolute spanning staan.

Het is niet zozeer de reclame zelf maar eerder de manier waarop het product wordt aangeprezen:

"Tot 50% minder rimpels, volgens onderzoek aangewezen! Nu met extra q10+ die de structuur en textuur van de huid verbeterd en met extra ingrediŽnten! (die er normaal ook al in zaten maar nu 0,0001% meer)"

Het toppunt van irritatie is wanneer het onderzoek wordt aangemerkt als absoluut feit.
Onder in beeld ergens obscuur geplaats met behulp van inimini lettertjes staat het dan...
"Zelfonderzoek onder 54 vrouwen"

WHAT THE FUCKING HELL?! (excuses) Bedoel je te zeggen dat een zelfonderzoek door vrouwen in hun meest kwestbare 50ger* jaren (overal komen rimpels en gebreken met steeds toenemendere mate) objectief in staat zijn om een zelfonderzoek te doen naar hoe een of ander crťmpje hun rimpels verminderd? 54 In hun menopauze periode verkerende vrouwen? Serieus?
Diezelfde vrouwen zijn dus in staat om objectief te kunnen vertellen dat hun rimpels d.m.v. het betreffende product 4 micrometer minder diep zijn geworden waardoor de statistieke afdeling van de producent kan afleiden dat je rimpels tot 50% kunnen verminderen....
Yeah right. Het mooiste is nog dat vrouwen het als een absolute waarheid en wetenschappelijk onderbouwd iets zien. Degene met wie ik het er over heb wel in ieder geval. Het feit dat 50 of 100 vrouwen geen wetenschappelijk verantwoord aantal is om statistieken uit te kunnen trekken gaat dan ook volkomen aan ze voorbij.

Statistieken, nog zo iets.
Hoe vaak zit ik wel niet nagelbijtend (visuele versterking t.b.v. het verhaal, bijt geen nagels) naar editie NL te kijken en te luisteren naar wat 1000 mensen van een stelling vinden, waarna die uitkomst over alle nederlanders word getrokken. Geef mij 1 indicatie dat die 1000 man een representatieve groep is voor de verschillende bevolkingsgroepen die ons land rijk is....juist ja. Of spreek niet voor mij of hou die enquete onder 1 miljoen man , misschien zelfs 2.

Kan natuurlijk niet want dat is te veel werk en kost te veel tijd en geld. Ach ja, het is zendtijd vulling zullen we maar zeggen...

* De 50gers is geen door mij onderzochte waarheid dus de door mij aangehaalde leeftijd van de onderzoeksgroep kan misleidend zijn. Ik betwijfel echter dat ze vrouwen van 20 gaan vragen of hun rimpeltjes verminderen aangezien deze de "objectieve" zelftest de grond in boren daar er geen verschil te bemerken zal zijn door die 20ers.